Kostprijs, energieverbruik en eenvoud ook belangrijk in Polen

Boxstrooisel uit dikke fractieStrooisel producten als stro, zaagsel en compost worden overal in europa duurder. Dit word ook ondervonden door melkveehouders in Polen. Ondanks het feit dat hier meer stro voor handen is dan in Nederland zijn het afgelopen jaar ook hier de prijzen gestegen. Ook hier blijkt dit een van de redenen te zijn voor melkveehouders om rond te gaan kijken naar betere alternatieven voor het gebruik als boxbedekking.

In Juli is de eerste Keydollar Dry-Bed mestscheider op transport gegaan naar Polen. Hier komt de scheider te draaien op een melkveebedrijf met ong. 200 melkkoeien. De diepstrooisel boxen werden hier voorheen gevuld met stro. Dit bracht veel werk met zich mee, en bracht niet het juiste ligbed zoals men voor ogen had. Na verschillende referentie adressen te hebben bezocht in Nederland was de keuze snel gemaakt.

De scheider draait momenteel naar volle tevredenheid, en zo liggen ook de koeien in Polen in een perfect ligbed. Keydollar word ook over de grens herkend als een interessante machine. Heeft u ook interesse of zou u graag referentie adressen bezoeken? Zou u ook graag gebruikers ervaringen horen? Neem dan gerust contact met ons op!