Een mestscheider huren interessant?

Boxstrooisel produceren uit drijfmest, het houdt vele melkveehouders momenteel bezig. Voor wie nog even aan het idee moet wennen is een mestscheider huren een prachtige mogelijkheid om ervaring op te doen met het product Biobedding. U huurt een keer een machine, kuilt desnoods wat extra product in, en u kunt wellicht een maand lang proberen of het product past bij uw systeem en uw voorkeuren. Vervolgens vraagt u zich af, is huren voor lange termijn ook lonend? Wat zijn de kosten nou eigenlijk van een huur machine? En hoe zit het met aansprakelijkheden bij huur?

Een mestscheider aanschaffen toch goedkoper?

Het huren van een mestscheider voor het produceren van boxstrooisel heeft voordelen; u hoeft zelf niet te investeren en kan toch gebruik maken van de voordelen die het product biedt. Uiteraard brengt dit kosten met zich mee, maar zolang die aanvaardbaar zijn is dat prima. Bij investeren in mestscheiding gaan soms in de volksmond grote bedragen rond. Toch is het zo dat u bij Keydollar al voor minder dan € 20.000,- een compleet werkende en geïnstalleerde set heeft draaien. Dat bedrag valt dus eigenlijk prima te overzien. Het huren van een mestscheider zult u regelmatig moeten doen; 1 keer per maand is toch wel het minimum, en dan moet er zeker ingekuild worden. Bij huur tarieven van gemiddeld € 400,- per keer (8 uren huur, voorrijtarief en diesel) bent u toch al snel € 4.800,- per jaar kwijt. We hoeven dan dus niet heel moeilijk te doen om uit te leggen dat de aanschaf van een eigen machine al snel uit kan!

mestscheider huren niet nodigWerk met verse boxstrooisel

Wat we voor het gemak in bovenstaande rekensom nog even vergeten is dat bij een eigen machine altijd met vers product gewerkt kan worden. De goede veerkracht van het product blijft zo in stand, en u strooit altijd vers in. Zonder risico’s op broei, zonder veel werk van inkuilen, zonder veel werk van lossteken. Gewoon simpel, eenvoudig, toegepast op uw bedrijf.

Voorkom ziekten en kiemen met uw eigen mestscheider

En wat te denken van de verspreiding van ziekten en kiemen? Uw eigen product op uw eigen erf houden is verreweg het beste, helemaal met betrekking tot boxstrooiel. Huren om ervaring op te doen met het product; prima! Maar om uiteindelijk goed rendement te draaien en eenvoudig te werken, zou dan bij nader inzien zelf eenkleine machine kopen niet veel handiger zijn?

U wilt toch ook weten of de aanschaf van een mestscheider op uw bedrijf een interessante optie is? Laat u nu informeren door één van onze adviseurs!