Is mestscheiden ook interessant op uw bedrijf?

Elke veehouder heeft ervaring met het verwerken van mest en de mogelijk- en onmogelijkheden die dit met zich meebrengt. Vervuiling in mest is vaak een storende factor bij elke vorm van bewerking. Ook structuurrijke delen in mest kunnen al problemen of verstoppingen veroorzaken. Vragen die wij onderweg vaak horen zijn dan ook:

* Hoe ga je met die mogelijk- en onmogelijkheden om bij mestverwerking?
* Hoeveel kosten en besparingen bij mestscheiding krijg ik?
* Welke voor- en nadelen neemt mestscheiding met zich mee?

Filteren van vervuiling in mest

Op het moment dat veehouders mest gaan scheiden word er een fijne bewerking in het proces toegevoegd. Alle mest, of een deel ervan, word gefilterd of gezeefd met zeven van bijvoorbeeld 0,5 of 1 mm. Dit betekend dat alle vervuiling zoals eventuele plastic, houtjes en andere ongein worden uitgezeeft. Hetzelfde gebeurd ook met alle grove strodelen en voerresten. Dat scheelt direct; Het uitrijden in het voorjaar wordt een stuk eenvoudiger, alle zaken die eerder opstoppingen veroorzaakten bent u al kwijt! Snel sleepslangen of snel mest uitrijden word een feit en levert direct geld op! En vergeet daarbij niet het overschot aan boxstrooisel dat dagelijks voor u klaar ligt!

Mestscheider geschikt voor overname fijnste bewerking

Wel moet natuurlijk uw mestscheider op de juiste wijze om kunnen gaan met deze vervuiling. De mestscheider wordt ineens uw fijnste bewerking, waar dat eerder de verdeelmolen op uw giertank of de snijmolen van de loonwerker was. Daarom focust Keydollar erg op eenvoud. Als eerste word door een uitgekiende en unieke pomp voorkomen dat er vervuiling in de mestscheider kan komen; Alles wat door de pomp verwerkt kan worden kan ook door de mestscheider. Als pomp opstelling gebruiken wij speciale RVS wormpompen. Deze zijn perfect beveiligd en voorzien van een sij-inrichting. Verder zijn de slijtage kosten hiervan zeer gering. Zo is het niet nodig om te werken met extra snijmolens of snijkasten welke weer extra kosten en slijtage met zich mee zouden brengen. Keydollar houdt het graag simpel en eenvoudig.

Unieke kunststof laag op vijzel

Wat komt allemaal kijken bij mestscheiderAl met al zal het zeefgedeelte in uw mestscheider altijd een slijtdeel blijven. Gelukkig heeft Keydollar sinds kort als enige een persvijzel met daarop een unieke kunststof laag. Dit zorgt er voor dat slijtage aan de zeef tot een minimum wordt beperkt. En mocht u toch eens de zeef moeten vervangen? Waar anderen hiervoor als snel enkele duizenden euro’s rekenen bent u bij Keydollar klaar met een bedrag van € 1200,- . Als we dit uit zetten tegen strooisel kosten van duizenden euro’s per jaar en de winst in het koecomfort, dan is de keuze toch snel gemaakt?

>>vraag nu snel een advies gesprek aan en laat u informeren over hoe u kosten kunt drukken en baten kunt verhogen. Wij komen graag langs voor een helder en doorzichtig adviesgesprek!

>>lees ook over: “kosten en besparingen bij mestscheiding”
>>meer over mestscheiden