Kosten mestscheider

Eén van de eerste vragen die meestal word gesteld door een nieuwe klant is toch iedere keer; ‘en wat kost dat nou eigenlijk, zo’n mestscheider?’. Natuurlijk is dit een interessante vraag. Kosten dienen vroeg in het oriëntatieproces inzichtelijk te zijn voor onze klanten, wij draaien daar dan ook niet omheen. Maar op de wedervraag ‘wat zijn eigenlijk uw strooiselkosten op jaarbasis?’ weet niet iedereen direct een antwoord. Toch is dit erg bepalend voor het feit of de te maken kosten geoorloofd zijn of juist niet.

kosten mestscheider Keydollar

 

Kosten Boxstrooisel

Strooiselkosten kunnen op moderne melkveebedrijven al snel oplopen tot 1 cent per kg melk, en in sommige gevallen zelfs 1,5 cent. Dat betekend dat op een bedrijf met 800.000kg quotum al 8000 euro op jaarbasis word besteed aan strooisel. Fikse kosten, als je bedenkt dat met een mestscheider de kosten op jaarbasis rond de 4000 euro liggen. Hier ligt een mooie besparing voorhanden, helemaal als je bedenkt dat we in die berekening automatisch al even meenemen dat u met Greenbedding voor het gemak dubbel zo veel gaat in strooien! Wie wil dat nou niet?

Kosten Mestscheider, wat kost die nou echt?

Blijft natuurlijk wel de vraag wat een mestscheider nu daadwerkelijk kost. Keydollar heeft altijd de focus op eenvoudig, kostenefficiënt maar ook betaalbaar. Bij Keydollar koopt u dan ook al een complete Dry Bed mestscheider, opgebouwd op uw bedrijf voor een bedrag van minder dan € 19.000,- . En zeg nou zelf; in het daglicht van die 4000 euro besparing op jaarbasis en de mogelijkheid om dubbel in te strooien is dat toch ook voor u interessant?!!

Vervolg Blog

In ons volgende blog gaan we nog dieper in op de kosten van een mestscheider en wanneer deze investering aantrekkelijk is. Houdt onze blog dan ook goed in de gaten! U Kunt ons natuurlijk ook volgen op Twitter en of onze pagina leuk vinden op Facebook zodat wij u op de hoogte kunnen houden!

Direct een adviesgesprek aanvragen kan ook. Onze adviseurs kijken graag samen met u of mestscheiden ook op uw bedrijf kosten bespaard.