Kosten en besparingen bij mestscheiding

Mestscheiden is momenteel beter renderend dan ooit tevoren. Zowel voor gebruik als boxstrooisel als het verhogen van benutting van nutriënten.

Kosten en besparingen bij mestscheiding voor boxstrooisel

kosten en besparingen bij mestscheiding0Om te beginnen met het gebruik voor productie van boxstrooisel; strooiselproducten zijn doorgaans duur door competitie op deze markt, en daarbij worden diepstrooiselboxen als huisvestingssysteem steeds vaker toegepast. Het word dus financieel snel aantrekkelijk om een mestscheider aan te schaffen om boxstrooisel te produceren. Het omslag punt ligt ergens bij € 4.000,- strooiselkosten. Zijn uw kosten hoger? Dan kan het interessant zijn eens met een van onze adviseurs een berekening te maken omtrent de mogelijke voordelen. Zijn uw strooiselkosten nu lager maar ziet u ook andere voordelen? Wij gaan hier graag over met u in gesprek. Het is erg boeiend om een vergroting van het koecomfort eens op waarde te gaan zetten. Dat dit gerealiseerd kan worden met meer strooisel is een feit!

Kosten en besparingen bij mestscheiding voor hoger rendement

Met betrekking tot het optimaliseren van het gebruik van uw nutriënten is mestscheiden een zeer renderende stap in uw bedrijfsvoering. Het verhogen van de benutting is iets waar elke veehouder mee bezig moet zijn. Zowel van overheidswege word dit ingegeven, maar ook uit puur eigen belang is het voor elke veehouder interessant. Verkwanselen van mineralen mag in deze tijd niet meer voorkomen want dat kost onnodig geld. Daarom is het erg belangrijk niet meer met één mestsoort uw grond te bemesten, maar dit liever met twee soorten te doen; een dikke fractie, rijk aan organische stof en met een hoger fosfaat gehalte; daarbij een dunne fractie welke makkelijk toe te dienen is, veel snel opneembare stikstof bevat en zo ook nog laat in het seizoen benut kan worden. Dit betekend concreet dat u al snel uw opbrengst per hectare op bouwland (bijvoorbeeld snijmais) kunt verhogen met enkele tonnen door hier een fixe gift dikke fractie te verstrekken. Bouwland heeft voornamelijk organische stof en fosfaat nodig waardoor dit perfect tot zijn recht komt.

Bespaar op kunstmest

Een drijfmestgift in augustus, vaak de laatste gift van het jaar, geeft in sommige gevallen nog teveel nagroei (late grasgroei op verre einde van het seizoen). Dit komt door het langszame beschikbaar komen van de (organisch gebonden) nutriënten. Dient u in dit geval dunne fractie toe, dan zal de beschikbaarheid veel beter zijn. Uw verliezen worden kleiner waardoor u meer zult gaan oogsten. En zeg nou zelf; De aankoop van kunstmest kunnen verlagen en daarbij juist meer opbrengst, dat wil toch iedereen?!

Weten of een mestscheider ook u geld oplevert? Vraag dan nu direct vrijblijvend een adviesgesprek aan!